Наградите, кои ги водат HerbertNathan & Co, водечкиот скандинавски добавувач на дигитални иновации, и Forum4iT, специјалист за ИТ настани, се случија по четврти пат.

Тие имаат за цел да донесат признание за дигиталните проекти фокусирани на човечки ресурси и да ја прослават и покажат најдобрата работа во класата, како во рамките на нивната компанија, така и соработките со надворешни партнери за имплементација. Номинацијата е споделена помеѓу Диаверум, неговиот партнер за имплементација, Gavdi AB и HR Digitaliseringsgruppen, кои интерно управуваа со проекти што се водеа имплементацијата на d.PEOPLE.

Коментирајќи го ова признание, Кирсти Башфорт, главен бизнис директор на Диаверум, рече: „Оваа номинација е нешто на што сме многу горди. Ние сме растечка компанија со амбициозна визија да им овозможиме исполнети животи на нашите пациенти водени од исклучителниот медицински квалитет, нашата култура за вистинска грижа и стратегијата за дигитализација. Решението за управување со човечки капитал (HCM) што го имплементиравме заедно со Гавди, е од витално значење и основно за оваа мисија. Ние се преселивме од целосно децентрализирани системи на нашите 24 пазари на една основна платформа за две години од нејзиното основање, а сега додаваме повеќе модули во следната фаза во текот на 2022 година. Ние сме мал, посветен тим - тоа само покажува што можете направи со јасна цел и одличен тим“.

Платформата d.PEOPLE е имплементација на стандардното HCM решение на SAP SuccessFactors, кое започна во април 2021 година. Таа беше препознаена од страна на судиската комисија поради нејзината имплементација која опфаќа повеќе од 20 пазари и 16 јазици, што го прави ова особено сложен проект за реализација.

Хакан Петерсон, Директорот за глобално лидерство и развој на Диаверум, коментираше за колективните напори што ги оживеаа d.PEOPLE: „Главната цел на нашиот проект беше да ги дигитализираме заедничките процеси за човечки ресурси и да создадеме модерни ЧР, работна сила и менаџерска средина, со систем кој е лесен за употреба кој ги поддржува глобалните и локалните потреби. Многу сум горд на неверојатната тимска работа што ги подигна постоечките процеси и пристапот до ново ниво“.